Usi interior

Usi interior

Usi interior:

Usi interior sunt orice usi ce nu permit accesul din exteriorul casei sau al cladirii. Usi de toaleta, pentru wc serviciu sau birouri, toate acestea sunt considerate usi interior.Exista diferite tipuri de usi interior, care pot fi utilizate atat in constructiile rezidentiale cat si in cele comerciale.

Usile standard sunt dintr-o bucata (foaie de usa = canat) si au balamalele montate pe o singura parte a usii numit cant. Se pot adapta pentru baie cu o incuietoare speciala cu care se poate incuia usa pe dinauntru.Un alt tip de usa este usa cu doua canate (doua foi de usa). Fiind si un tip de usa des intalnit pentru a inchide un gol de zid dintre doua camere ce comunica in mod direct (bucatarie si camara, dormitor si dressing).Sunt variante constructive foarte bune ce elimina riscul de accidentare si de asemenea elimina din spatiul pe care il ocupa o usa obisnuita atunci cand se deschide si ramane asa datorita traficului. Usi interior in doua canate nu se utilizeaza pentru camerele ce necesita intimidate, exemplu fiind baia deoarece nu se incuie.

ANUNTURI SI OFERTE USI INTERIOR SI EXTERIOR

Pentru spatii reduse se pot adapta usi interior culisante pe perete dar este necesar sa existe perete in jurul golului de zid unde cele doua parti ale ansamblului vor putea sa culiseze. Se poate culisa si in interiorul golului dar aceasta varianta este exclusa in foarte multe din cazuri deoarece reduce spatiul de trecere la jumatate.O alta solutie este usa culisanta in perete, varianta care trebuie gandita din stadiu de constructie la locuintele noi. Aceste usi sunt singurele care se pot incuia.

Usile de intrare si usi interior au rolul principal de a oferi siguranta si intimitatea de care este atat de mare nevoie. In acelasi timp, daca le alegem corect, ele pot contribui intr-o mare masura la infrumusetarea locuintei. Altfel spus, designul unei usi interior poate schimba radical aspectul interiorului. Trebuie sa recunoastem ca, pentru multi dintre noi, alegerea unei usi interior inseamna multa bataie de cap. Inafara de acest lucru, oferta de pe piata este atat de diversa, incat ne pune si mai mult in dificultate. Asa, putem opta pentru usi interior simple, fara aplicatii sau insertii, sau pentru modele speciale, personalizate, cu inserari din sticla, intarsii sau alte ornamente.

Si geamurile sunt o componenta importanta a unei usi interior. Un geam simplu sablat sau o combinatie de clar cu sablat contribuie la eleganta unei usi furniruite. Ar trebui evitata aplicarea de desene in culori aprinse pentru a nu strica frumusetea furnirului.Pentru a ne simplifica mai mult aceasta aceasta sarcina, trebuie sa avem in vedere mai multe criterii, si anume: In primul rand, aceste usi interior trebuiesc alese astfel incat sa indeplineasca doua obiective principale: sa fie functionala, adica sa protejeze, si sa fie decorativa, adica sa se integreze cat mai bine in decorul locuintei.

ANUNTURI SI OFERTE USI INTERIOR SI EXTERIOR

Un alt criteriu necesar de luat in considerare atunci cand vrem sa achizitionam usi interior este cromatica finisajelor din casa. In functie de aceasta cromatica o sa alegem si usa si, implicit, esenta de lemn sau furnirul. In acelasi timp, ne vom raporta si la nuanta pe care o detine pardoseala, indiferent ca este parchet, gresie sau linoleum. Pentru ca spatiul locuibil sa fie un tot armonios, nu trebuie trecuta cu vederea nici tamplaria pe care o avem in interior. Alt element ce ne va influenta alegerea il reprezinta mobilierul pe care il avem. Pentru ca aceasta amenajare sa fie una reusita, este foarte important ca designul, textura si cromatica unei usi interior sa se regaseasca la piesele de mobilier. De exemplu, daca suntem posesorul unei locuinte cu dimensiuni generoase, amenajata intr-un stil clasic, putem apela la usi interior cu vitraliu, ce vor da un plus de eleganta si rafinament. In cazul in care locuim la bloc, iar apartamentul este decorat modern, cele mai potrivite sunt acele usi interior cu un design simplu, fara artificii decorative, preferabil intr-o nuanta deschisa.

Sfaturi pentru realizarea unui montaj de calitate si o intretinere corecte a acestor usi interior:
– golul de zid ar trebui sa fie la un unghi de 90┬░ plan vertical si orizontal;
– finisajul peretelui se va face pe toate laturile golului de zid;
– montajul acestor usi interior trebuie executat dupa terminarea lucrarilor de finisare: pereti, pardoseli;
– se recomanda alegerea si montajul acestor usi interior cu asitenta si ajutorul specialistilor;
– la acele tocuri din lemn sau materiale lemnoase, in acele incaperi unde pardoselile sunt spalate cu apa, baza sau partea inferioara trebuie protejata inainte cu silicon. De asemenea, dupa montaj,este necesara etansarea obligatorie, cu ajutorul siliconului, imbinarea dintre toc, pardoseala si perete;
– in locurile cu trafic intens, recomandam folosirea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei (maner antipanica, balamale batante);
– produsele din lemn si materiale lemnoase trebuiesc curatate cu ajutorul preparatelor pentru intretinerea mobilei sau cu o carpa usor umeda.

Tags: , , Filled Under: Usi interior Posted on: October 14, 2015